Prof. Dr. Aslı Akay

Afetlere Karşı Dirençli Kentler Rehberi Koordinatörü

1970 yılı Ankara doğumludur. Ankara Kocatepe Mimar Kemal Lisesinde orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde 1992 yılında, Yüksek Lisans Eğitimini, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında 1995 yılında, Doktora eğitimini aynı Enstitüde 2002 yılında tamamlamıştır. İkinci yüksek lisans eğitimini Uluslararası Teknoloji Üniversitesi-Paris ve Ankara Üniversitesi iş birliğinde “Master’s Programme on Environmenatal Management” Programı’nda 1995 yılında tamamlamıştır. Erasmus University, Institute of Housing and Urban Development Studies’den 2001 yılında “Public Management and Urban Governance” alanında Diploma almıştır. 1993-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında “Araştırma Görevlisi” olarak; TODAİE’de Dr. Asistan (2003-2010), “Kent, Çevre ve Yerel Yönetimler” alanında Doçent (2010-2014) ve “Kentsel Politikalar” alanında Profesör olarak 2018 yılına kadar çalışmıştır. TODAİE’de 2003-2009 yılları arası Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezinde Müdür Yardımcısı, 2009-2018 yılları arası Yerel Yönetimler Merkez Müdürü, 2014-2018 yılları arası iki dönem TODAİE Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ekim 2018 tarihinden itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları A.B.D.’nda görev almaktadır. Aynı zamanda Afet ve İnsani Yardım Yönetimi A.B.D ve Kültür Politikaları ve Yönetimi A.B.D Başkanlıkları görevlerini yürütmektedir. Uzmanlık alanları başta afet yönetimi olmak üzere, yerel yönetimler, kent ve çevre sorunlarıdır. Bu alanlara ait yayınları ve proje yöneticiliği ve araştırmacı olarak görevleri bulunmaktadır. Kentleşme, kentsel politikalar, afet ve insani yardım yönetimi, çevre politikaları, çevre yönetimi ve çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) konularında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir.

Hizmet Rehberleri

Toplamda 21 başlık altında tanımlanan belediye hizmetlerinin, kavramsal çerçeveleri ile birlikte ne tür ilkelerin benimsenmesi gerektiği hususunda her biri yol gösterici olan başvuru rehberleri, kentlerde hizmet arzının temel aktörü olan belediyelerin; pek çok farklı kullanıcı grubuna, farklı kentsel sektörlerde sundukları hizmetin niteliğini artırmak amacıyla hazırlanmıştır.

Gençlik Hizmetleri Rehberi

Bu çalışma yerel yönetimlerin gençlik hizmetlerinde dikkate almaları beklenen temel ilkeleri ortaya koyabilmek adına hazırlanmıştır. Dolayısıyla yerel…

Turizm Hizmetleri Rehberi

Turizm insanların, yeni yerler görmek ve tanımak, yeni deneyimler kazanmak, diğer insanlar, çevreler, hayat şartları ve davranış biçimleriyle temasa…

Hayvan Hakları Rehberi

Bu rehberin amacı, yerel yönetimlerin hayvanlarla ilgili verdikleri hizmetlere dair sorunlar, mevcut uygumalar ve çözümler hakkında bilgi vermek, karar…